Festival La Película přináší různorodý výběr toho nejlepšího ze španělsky mluvících zemí

Návštěva Kuby, Almodóvar i stoupající hvězda guatemalské kinematografie, Jayro Bustamante 
 
 
Pestrobarevná mozaika horkokrevných hrdinů se prožene českými kiny v Praze, Brně, Ostravě a Hradci Králové od 18. do 27. února. Příznivci španělské kultury se mohou těšit na nezávislé snímky i cenami ověnčená a kritiky opěvovaná díla. Zahájení festivalu La Película proběhne v kině Světozor snímkem Matka spolu s režisérem Rodrigem Sorogoyenem a představitelkou hlavní role, Martou Nieto.  

Výrazným debutem Aritze Morena a zástupcem absurdní tragikomedie bude snímek Výhody cestování vlakem o lidských úchylkách. K vidění bude také Almodóvarova Bolest a sláva, která ukořistila hned sedm cen Goya. Fanoušci komedií by si měli pohlídat filmy Než to shoří a Abrakadabra. Pro příznivce nezávislých snímků je tu tentokrát speciální sekce, nabízející kupříkladu Velké dítě či Vidět ženu. Do historie Kuby nahlédneme díky speciální sekci věnované právě jí. Jedním z vrcholů festivalu budou díla oceňovaného guatemalského režiséra Jayra Bustamanteho, Chvění a Ixcanul. Také chilská kinematografie tu má výrazného zástupce v podobě snímku Přijde smrt a bude mít tvé oči, stejně jako Argentina s dramatem o temné rodinné historii, Naprostá láska. 

Do Španělska či do některé ze zemí Latinské Ameriky zavítáme s La Películou od 18. do 23. února v Praze, mezi 24. a 26. únorem v brněnské Scale, dále v Ostravě 25. – 27. února, a nakonec v Hradci Králové 26. a 27. února.

(Úvodní foto: film Matka, La Película)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací