Filmové události #19/24: Nový Superman se poprvé ukázal v kostýmu, Fantastická čtyřka má další hereckou posilu

S novinkou přišel i Peter Jackson.

Superman v podání Jamese Gunna se představil v novém kostýmu. Marvelovská Fantastická čtyřka přijala další hereckou posilu. S novým obsazením se pochlubila i druhá řada Wednesday. Netflix také nabídl první trailer k pořadu Exploding Kittens. Ukázku má také čtvrté pokračování animáku Já, padouch. Ve spotu se představil i prequel ze světa filmové série Tiché místo. A do čtveřice je tu i klip k sequelovému hororu Twisters. Peter Jackson oznámil nový snímek ze Středozemě. Na závěr pak smutná zpráva, opustil nás herec Bernard Hill. Zemřela i česká herečka Simona Postlerová.

#19/24

To, že je David Corenswet nejnovějším představitelem Supermana už ví snad každý. V uplynulém týdnu ho však mohli fanoušci poprvé vidět v plné kráse v kostýmu ikonického hrdiny. James Gunn spolu s tvůrci snímku Superman odtajnili první fotografii nového Supermana na svých sociálních sítích. Do kin pak tato adaptace slavného Kryptoňana přiletí v červenci příštího roku.

Pozadu nezůstal ani konkurenční Marvel. Ten v poslední době zásobuje noviny zprávami především o své nadcházející Fantastické čtyřce. I v uplynulém týdnu tak přišly další zprávy o nových přírůstcích v hereckém obsazení. Jmenovitě se jedná o Ralpha Inesona, který se údajně ujme role Galactuse a Johna Malkoviche v prozatím nespecifikované úloze. Nová adaptace tohoto superhrdinského týmu spatří světlo světa též v červenci příštího roku, přesně 20 let od uvedení první Fantastické čtyřky do kin.

Herecké posily má i druhá řada oblíbeného seriálu Wednesday. Tvůrci v uplynulém týdnu zveřejnili první fotografii z placu a s tím oznámili i rozšíření v řadách obsazení a postav. Mezi novými přírůstky jsou Christopher Lloyd, Joanna Lumley, Thandie Newton, Frances O’Connor a Heather Matarazzo. Druhá řada Wednesday by měla vstoupit na Netflix na začátku roku 2025.

Netflix pak také nabídl ukázku ke svému chystanému kreslenému seriálu Exploding Kittens. Ten se inspiruje stejnojmennou karetní hrou v Česku známou pod názvem Výbušná koťátka. Hlasy hlavním kočičím postavám propůjčí Tom Ellis, Lucy Liu, Mark Proksch, Ally Maki a Sasheer Zamata. Seriál má být k dostání od letošního července.

Ve stejném měsíci pak vstoupí do kin čtvrté pokračování animáku Já, padouch, které se také představilo v ukázce. V novém snímku čelí Gru a jeho rodina hrozbě padoucha Maxime Le Mal, který právě utekl z vězení. A tak jsou Gru, jeho tři dcery, manželka Lucy, jejich malých synek Gru junior a celá četa Mimoňů nuceni se přestěhovat v rámci programu na ochranu svědků. Jak tohle všechno dopadne zjistíte už letos v létě.

Teď však něco trochu serióznějšího. Nový spot tu je i k hororu Tiché místo: První den, který slouží jako prequel k původním dvěma snímkům série. Příběh se zabývá prvními dny invaze nebezpečných na zvuk citlivých mimozemšťanů, jejichž příchod pohltil Zemi navždy do hrobového ticha. Do kin pak film vstoupí již na konci června.

A do čtveřice tu máme i klip k hororu Twisters, který je další v řadě stejnojmenné filmové série. Příběh se zaměřuje na Kate, bývalou lovkyni bouří, kterou pronásleduje ničivé setkání s tornádem během jejích vysokoškolských studií a která nyní studuje bouřky na obrazovkách v New Yorku. Všechno se však změní, když ji jednoho dne vyláká její přítel Javi zpět na otevřené pláně, aby otestovala nový převratný systém sledování bouří. Zde se jejich cesty zkříží s influencerem Tylerem, který vyhledává nebezpečné situace. Tahle bouřka však není ledajaká a vzápětí jsou všichni nuceni bojovat o svůj život.

S překvapivou novinkou pak přišel Peter Jackson. Ten oznámil, že chystá nový film ze svět Pána prstenů. Do Středozemě se vrátí spolu s Andy Serkisem, neboť se má chystaný snímek zaměřit právě na Gluma. Serkis tuto zprávu potvrdil i na svém Instagramovém profilu a uvedl, že snímek nese pracovní název The Hunt for Gollum.

Na závěr tu pak máme dvě smutné zprávy. Tou první je, že nás opustil herec Bernard Hill. Britský herec, který se proslavil rolemi krále Théodena v Pánu prstenů a kapitána Titanicu ve stejnojmenném filmu, zemřel ve svém domově ve věku 79 let. V roce 2022 Hill také navštívil Prahu v rámci festivalu Comic-Con Prague.

Za druhé nás pak opustila i česká herečka Simona Postlerová. Ta byla ve věku 59 let nalezena mrtvá ve svém bytě na Vinohradech. Postlerová se proslavila rolemi ve filmech a pořadech Probudím se včera, Chlapci a chlapi, Hospoda nebo Ordinace v růžové zahradě a mnohých dalších. Mimo to byla také dabingovou herečkou, jejím hlasem mluvila například Samantha Carter v seriálu Hvězdná brána, Lorelai Gilmore v seriálu Gilmorova děvčata či Annie Hackerová v Jistě, pane ministře.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací