Filmové události #22/24: Právě běží Zlín Film Festival a proběhla i tiskovka k MFF Karlovy Vary

Týden plný festivalů.

Na tiskovce k MFF Karlovy Vary byl odhalen program a další detaily k 58. ročníku festivalu. Během prvního červnového víkendu odstartoval Zlín Film Festival. Pokračování detektivky Na Nože oznámilo bohaté herecké obsazení. Netflix nabídl první teaser k finální řadě Umbrella Academy. V ukázce se představila i jeho komedie Rodinná aféra. Brad Pitt a George Clooney se představili v ukázce k akční komedii Osamělí vlci. A první spot tu je i k pokračování animáku Odvážná Vaiana.

#22/24

Již za necelé čtyři týdny, tedy 28. června, odstartuje 58. ročník MFF Karlovy Vary. V uplynulém týdnu, na tzv. programové snídani, odhalili organizátoři filmy v Hlavní soutěži, soutěžní sekci Proxima a v exkluzivní nesoutěžní sekci Zvláštní uvedení. Oznámili i členy poroty, kterým vévodí jméno Geoffrey Rush, ten byl hostem karlovarského filmového festivalu přesně před dvěma lety. Jména hlavních hostů zatím nebyla uvedena.

Kromě toho pak na sklonku uplynulého týdne odstartoval 64. ročník Zlín Film Festivalu. Zahájen byl projekcí severského filmu Lars je LOL a v rámci slavnostního večera převzal ocenění Zlatý střevíček Hynek Bočan. Kromě něj se pak na festival filmů pro děti a mládež přijeli podívat i hosté jako Kristýna Janáčková, Jiří Schmitzer, Darija Pavlovičová, Anna Fialová, Filip Březina nebo Adam Mišík a mnozí další. Festival potrvá až do 5. června.

Před dvěma týdny byl oznámen titul třetího očekávaného pokračování detektivky Na nože, v tom uplynulém pak tvůrci představili jeho obsazení. Kromě Daniela Craiga, který se vrací do role výstředního detektiva Benoita Blanca, se můžeme těšit na herce jako jsou Jeremy Renner, Josh O’Connor, Cailee Spaeny, Glenn Close, Andrew Scott, Kerry Washington, Mila Kunis nebo Daryl McCormack.

V prvním teaseru se pak představila čtvrtá a zároveň finální řada seriálu Umbrella Academy. Ten se zaměřuje na nesourodou superhrdinskou skupinku adoptivních sourozenců, kteří se opět ocitají tam, kde by neměli být. Poslední sezóna, která uzavře příběh inspirovaný stejnojmennou komiksovou sérií, bude k vidění na Netflixu již od 8. srpna.

Netflix kromě toho také nabídl trailer ke své komedii Rodinná aféra. V ní má nečekaný románek komické následky pro mladou ženu, její matku a šéfa, kteří se potýkají s komplikovanou realitou lásky, sexu a identity. V hlavních rolích se zde objevují Joey King, Nicole Kidman, Zac Efron a Kathy Bates. Na streaming snímek vstoupí už na konci června.

Ukázku má i akční komedie Osamělí vlci. V té se po 16 letech vrací na společné plátno George Clooney a Brad Pitt, kteří se naposledy společně objevili ve snímku Po přečtení spalte. Své síly tak musí opět spojit jako dva osamělí napravovači, kterým je udělen stejný úkol. Za snímkem, který bude mít premiéru letos v září, stojí režisér a scenárista Jon Watts, jež stojí například za Spider-Man trilogií v MCU.

A do čtveřice tu máme také první spot k pokračování úspěšného animovaného filmu Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa. V tom se vrací titulní hrdinka Vaiana. Ta se poté, co obdrží nečekané volání od svých předků, vydává na daleká moře Oceánie a do nebezpečných, dávno ztracených vod, aby zažila dobrodružství, které se nepodobá ničemu, čemu kdy čelila. Hlavním postavám v původním znění opět propůjčí hlasy Auli’i Cravalho, Dwayne Johnson nebo Alan Tudyk. Film má očekávanou premiéru na konci letošního listopadu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací