Do Karlových Varů přijede Viggo Mortensen, Steven Soderbergh, Clive Owen a Daniel Brühl, oznámil Jiří Bartoška na TK

A odtajnil i hvězdu letošní znělky.

Poslední pražská tisková konferenci k MFF Karlovy Vary patří k nejočekávanějším, protože se na ní dozvíme jména hlavních hostů aktuálního ročníku. Tento rok si pro nás prezident festivalu Jiří Bartoška připravil pořádný seznam, do lázeňského města přicestují Viggo Mortensen, Steven Soderbergh, Clive Owen a Daniel Brühl.

Úvod karlovarského filmového festivalu bude patřit Aragornovi z Pána prstenů. Herec a režisér Viggo Mortensen na slavnostním zahájení převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary a uvede snímek Až na konec světa, který napsal a režíroval. Dále se do Varů chystá režisér a producent, držitel Oscara Steven Soderbergh. Jiří Bartoška uvedl, že tvůrce uvede své dva filmy Kafka a Mr. Kneff, zařazené do sekce Touha stát se Indiánem: Kafka a film.

V průběhu festivalu se pozornost zaměří i na herce Daniela Brühla, který se představí jako režisér, a v rámci programu uvede svůj film Soused. Chybět nebude ani Cena prezidenta MFF KV. Na závěr přicestuje britský herec Clive Owen, který se pyšní i nominací na Oscara. Oblíbený umělec obdrží v rámci galavečera Cenu prezidenta MFF KV.

Na tiskové konferenci byla odhalena i hvězda letošní znělky. Prostřednictvím krátkého spotu se na festival vrátí Benicio del Toro, který pozvání přijal v roce 2022. „Jsme moc rádi, že se Benicio del Toro připojil k přátelům festivalu, kteří MFF KV podpořili hereckou účastí v naší znělce. Zařadil se tak po bok Caseyho Afflecka, Miloše Formana, Juda Lawa, Mela Gibsona nebo Helen Mirren, kteří účinkovali ve znělkách v minulosti,“ svěřil se výkonný ředitel karlovarského festivalu Kryštof Mucha.

Poslední minuty tiskové konference patřily ozmnámení, že Křišťálový glóbus mění po 24 letech svoji velikost. „Pro letošní a následující ročníky jsme se rozhodli pro menší úpravy našich festivalových cen, ale je třeba zdůraznit, že nejde o zásadní změnu podoby, po dohodě s autorem jsme pouze upravili velikost a váhu sochy. I v nové podobě budou mít naše festivalové ceny stejnou symbolickou váhu,“ vysvětlil prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu. Snímky navíc prezentují, jak „velkou“ změnou Křišťálový glóbus prošel.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací