Filmové události #25/24: Známe hosty letošního ročníku KVIFF a rozloučili jsme se s Donaldem Sutherlandem

Nechybělo ani plno trailerů.

Organizátoři MFF Karlovy Vary oznámili letošní hvězdné hosty festivalu. Začalo natáčení druhé řady Nočního recepčního. Bylo potvrzeno pokračování parodie Spaceballs. Rom-com Vezmi mě na Měsíc se představil ve finálním traileru. Ukázku nabídla i Žena v jezeře. A spot zveřejnili i tvůrci hororového pokračování Smile 2. A na závěr smutná zpráva – opustil nás Donald Sutherland.

#25/24

58. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se už pomalu blíží. A tak nastal onen moment, kdy organizátoři na tiskové konferenci odhalili hlavní hvězdné hosty. Svou návštěvou nás letos poctí herci Viggo Mortensen, Clive Owen a Daniel Brühl  a režisér Steven Soderbergh. Kromě nich se pak na festival staví i Geoffrey Rush, který bude tentokráte účinkovat v roli předsedy poroty. KVIFF odstartuje již 28. června a potrvá až do soboty 6. července.

S nečekanou novinkou pak přišli tvůrci seriálu Noční recepční, který se inspiruje stejnojmennou špionážní novelou Johna le Carré. Začalo totiž natáčení druhé řady, které se představilo v prvních fotografiích. Série tak bude pokračovat po 9 letech od uvedení první sezóny. V hlavní roli jako Jonathan Pine se opět objeví Tom Hiddleston, další detaily zatím nejsou známy.

Pokračování po letech se dočká i vesmírná parodie Spaceballs. První snímek vznikl v roce 1987 jako parodie na Star Wars. Za původním nápadem stál Mel Brooks, legenda mezi tvůrci komedií. A ten se bude po 27 letech podílet i na vzniku nového filmu společně s hercem Joshem Gadem a ve spolupráci se studiem Amazon. Více informací zatím nebylo odhaleno.

Co by to bylo za týden bez trailerů? Ve svém finálním se představila romantická komedie Vezmi mě na měsíc. Ta se odehrává v době připrav prvního historického přistání na Měsíc. Celá akce spojuje dohromady vedoucího pozemního řízení míse Cola Davise a marketingovou kouzelnici Kelly Jones, která má za úkol nachystat „záložní řešení přistání“ samozřejmě fingované. V hlavních rolích se zde objevují Scarlett Johansson a Channing Tatum. Celý snímek pak vznikl v produkci Apple TV+. Do kin vstoupí v první polovině letošního července.

V ukázce se pak představil další z projektů Apple TV+, a to seriál Žena v jezeře. Toto sedmidílné drama se odehrává v roce 1966, kdy v Baltimoru zmizí mladá dívka. Celé město to šokuje a osudy dvou cizích žen se neodvratně propletou. V hlavní roli se zde objeví Natalie Portman. Pořad má debutovat na streamovací platformě již 19. července.

A do třetice tu máme i klip k pokračování hororu Úsměv. Snímek Smile 2 se opět zabývá stejným prokletím jako první díl, akorát v něm figurují noví protagonisté. Premiéru má film naplánovanou na letošní říjen.

Na závěr pak jedna smutná zpráva – opustil nás herec Donald Sutherland. O smrti 88 letého kanadského rodáka informoval prostřednictvím sociálních sítí jeho syn Kiefer Sutherland. Zesnulý herec se proslavil ve Felliniho Casanovovi, Obyčejných lidech, Návratu do Cold Mountain nebo filmové sérii Hunger Games, kde ztvárnil záporáka prezidenta Snowa.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací