58. KVIFF je zahájen, po červeném koberci se prošli Viggo Mortensen, Dagmar Havlová či Jiří Bartoška

Předána byla i první letošní Cena prezidenta festivalu.

Na přelomu června a července již tradičně startuje MFF Karlovy Vary, a ani letošní rok nebyl výjimkou. V pátek 29. června se do lázeňského městečka sjely davy filmových fanoušků, aby nasály atmosféru a byly svědky zahajovacího ceremoniálu s červeným kobercem. Mezi hlavní hvězdy letošního openingu bezesporu patřili Viggo Mortensen a Geoffrey Rush.

Vše odstartovalo přibližně v 16:30, kdy začaly před hotel Thermal přijíždět první vozy s vzácnými hosty. A začneme tzv. třešničkami na dortu. Herec a režisér Viggo Mortensen sklidil velké ovace. Filmový Aragorn z filmové trilogie Pán prstenů se dokonce šel pozdravit s fanoušky a rozdal několik autogramů. Geoffrey Rush má letos v Karlových Varech povinnosti, protože na sebe vzal porotcovské břímě. Chybět samozřejmě nemohl ani prezident festivalu Jiří Bartoška s manželkou, Kryštof Mucha, Karel Och a moderátor Marek Eben.

Chůze po červeném koberci byla letos dlouhá a nabitá hvězdami a tvůrci. Pozvání přijali Milan Peroutka, Dagmar Havlová, Jenovéfa Boková, Aňa Geislerová, Ester Geislerová, Tatiana Dyková a Vojta Dyk, Jenovéfa Boková, Andrea Bezděková a Sebastian, Lenka Vlasáková a Jan Dolanská, Hana Vagnerová, Petra Nesvačilová, Eliška Křenková, Stanislav Majer, Vojtěch Vodochodský a Marie Danči, Taťána Makarenko, Libor Bouček, Jakub Voráček a mnoho dalších.

Poté se všichni přesunuli do Velkého sálu, kde proběhla nejen premiéra nové festivalové znělky, ale Jiří Bartoška předal i první letošní cenu, kterou převzal režisér a herec Viggo Mortensen. Ten byl z ocenění opravdu nadšený. Dokonce poděkoval česky a naučil se několik dalších vět. Diváci následně mohli zhlédnout jeho film Až na konec světa. Ten uvedl společně s hlavním padouchem z romantického westernu, kterého si zahrál Solly McLeod. Oba pánové před závěrečnou fotostěnou předvedli krátkou scénku, kdy se o trofej přetahovali.

Jak to na slavnostním zahájení 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací