Filmové události #26/24: Proběhlo zahájení KVIFF a jsou tu i novinky k seriálu ze světa Harryho Pottera

Zpátky je komedie Mezi námi děvčaty.

Proběhlo slavnostní zahájení MFF Karlovy Vary. Jamie Lee Curtis a Lindsay Lohan jsou zpět v sequelu k Mezi námi děvčaty. Novinky tu jsou i ze světa čar a kouzel. Čtvrtá řada Umbrella Academy má nové plakáty. V první ukázce se představilo drama Here. Teaser má i remake Nosferatu. Spot má také akční komedie Red One.

#26/24

V pátek 28. června byl slavnostně zahájen 58. ročník MFF Karlovy Vary. Ceremoniálu se účastnil i Viggo Mortensen, který převzal Cenu prezidenta festivalu a uvedl svůj snímek Až na konec světa. Na zahájení přijel také Geoffrey Rush, který letos zasedl v porotě. Na festival pak v následujících dnech přijedou i režisér Steven Soderbergh a herci Clive Owen a Daniel Brühl. Celá akce potrvá do soboty 6. července.

Oblíbená komedie z počátku 21. století je zpátky. Jamie Lee Curtis a Lindsay Lohan se vrací společně na plátna v očekávaném sequelu ke komedii Mezi námi děvčaty. V uplynulém týdnu tak herečky na sociálních sítích sdílely fotografie z natáčení, čímž oznámily jeho začátek. Detaily snímku zatím nejsou známy.

S novinkami pak přišli i tvůrci seriálu ze světa Harryho Pottera. Ten získal, dle aktuálních informací, režiséra i scenáristu. Režie se ujme Mark Mylod a scénáře se chopí Francesca Gardiner, která se současně stala také showrunnerem pořadu. Nový seriál má být televizním remakem oblíbených filmů a knih a převyprávět novým způsobem již známé slavné příběhy. K vidění bude na HBO/Max.

Na konkurenčním Netflixu pak bude již v srpnu k vidění čtvrtá a finální řada seriálu Umbrella Academy. A právě ten se představil v sérii nových plakátů. Samotný pořad se inspiruje stejnojmenným komiksem a zaměřuje se na netradiční skupinku sedmi adoptivních sourozenců s nadpřirozenými schopnostmi. Do čeho se zapletli tentokrát a jak skončí jejich příběh se dozvíme již 8. července.

Tom Hanks, Robin Wright a Robert Zemeckis, kteří posledně spolupracovali na Forrestu Gumpovi, se po třiceti letech vrací v neotřelém novém snímku. K vidění bude letos v listopadu a tvůrci si v uplynulém týdnu připravili první ukázku. Příběh se zaměřuje na několik generací jedné rodiny, která po sto let obývá tentýž dům. V hlavních rolích se zde objevují Hanks a Wright, kteří jsou pomocí speciální technologie omlazování i uděláni staršími pro účely snímku.

Teaser má i remake upírského hororu Nosferatu. Nová verze slavného snímku vznikala z velké části v České republice. Ve filmu se objevují herci jako Bill Skarsgård, Lily-Rose Depp, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin nebo Willem Dafoe. Do kin Nosferatu z režie Roberta Eggerse, vstoupí na začátku příštího roku.

A do třetice tu máme i trailer k jedné akční komedie. Tou je sváteční film Red One. Příběh je jednoduchý. Když dojde na severním pólu k nečekaném únosu Santa Clause, musí se Callum Drif, velitel operační jednotky ELF, spojit s nejznámějším lovcem odměn Jackem O’Malleym, aby společně zachránili Vánoce. Snímek nabízí hvězdné obsazení, kterému vévodí Dwayne Johnson, Chris Evans a J.K. Simmons, vedle nich se tu pak také objeví Kiernan Shipka, Bonnie Hunt, Lucy Liu, Nick Kroll, Kristofer Hivju nebo Wyatt Hunt. Premiéru má Red One naplánovanou na letošní listopad.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací