Matěj Chlupáček o animovaném filmu Život k sežrání, festivalu v Annecy i českém dabingu

Snímek se ve světové premiéře představil ve Francii a v češtině na MFF Karlovy Vary.

Rodinný film Život k sežrání vznikl na motivy stejnojmenné francouzské knihy Mikaëla Olliviera a představí nám dvanáctiletého Bena Pipetku, který rád sní a jí. A taky zpívá v kapele. V českém znění ho namluvil Hugo Kovács, jeho maminku Tatiana Dyková a tatínka David Novotný.

Matěj Chlupáček nám během rozhovoru prozradil o čem snímek je a co na diváky v kinech čeká. Přiblížil také, jaký druh animace zvolili. Jedná se o techniku stop-motion animace s výraznou stylizací loutkových hrdinů. „Není to ale klasický animovaný film pro děti, neoživuje zvířátka ani pohádkové postavy. Vytváří jinou realitu, jiný pohled na běžné věci kolem nás. Jako bychom se dostali do hlavy hlavního hrdiny a spoluprožívali s ním jeho život,“ dodala režisérka Kristina Dufková. 

Světová premiéra snímku proběhla ve Francii. Proč se tak stalo vysvětlil Matěj Chlupáček a přiblížil, jak na první projekci v češtině reagovali diváci na MFF Karlovy Vary. Celý rozhovor najdete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací