O filmu Vlny promluvili Jiří Mádl, Vojtěch Kotek a Jan Nedbal

První diváci byli nadšení.

Ve světové premiéře se na 58. ročníku MFF Karlovy Vary představil nejnovější film režiséra a scenáristy Jiřího Mádla s názvem Vlny, který nás zavede do konce 60. let a přiblíží nám napínavé a utajované příběhy novinářů Československého rozhlasu. Na tiskové konferenci po projekci jsme položili několik otázek nejen Jiřímu Mádlovi, ale i Vojtovi Kotkovi a Janu Nedbalovi.

Po snímcích Pojedem k moři a Na střeše Jiří Mádl opět usedl na režisérskou židli, aby přivedl na svět napínavé drama Vlny. Náročné natáčení a přípravy přinesly ovoce, protože první diváci ve Velkém sále odměnili delegaci a především Jiřího Mádla několikaminutovým potleskem, který vyléčil, dle jeho slov, veškerou nervozitu a traumata. Během rozhovoru po premiéře dále prozradil, jak dlouho trvala cesta k projektu Vlny, jak moc snímek obsahuje fikci a historická fakta či jaké je poselství filmu. Naznačil i jak vypadala jeho radost na place, když se záběr povedl.

Snímek nevyniká pouze tématem, jeho zpracováním a poselstvím, ale i hereckým obsazením. Ve filmu se představí Vojtěch Vodochodský, Táňa Pauhofová, Stanislav Majer, Vojtěch Kotek, Martin Hofmann, Tomáš Maštalír, Igor Bareš, Marika Šoposká, Petr Lněnička, Matyáš Řezníček, Ondřej Stupka, Jan Nedbal a další.

Na tiskové konferenci se s námi Vojtěch Kotek podělil o svoje pocity ze světové premiéry i kudy vedla jeho cesta k projektu. Kotek a Mádl se znají již spoustu let, proto při jejich spolupráci není o zábavu nouze. Vojtěch Kotek proto připojil i zábavnou historku o kníru, který si kvůli Vlnám nechal narůst.

Jan Nedbal nám během rozhovoru prozradil, jak se cítí v dobových projektech a kostýmech. Promluvil i o tom, jaký je Jiří Mádl na place a nešetřil superlativy. Naznačil i své další pracovní povinnosti.

Rozhovory najdete na YouTube kanálu ČK LIVE. Jak to vypadalo na premiéře a tiskové konferenci, se můžete podívat ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací