Závěrečný červený koberec 58. MFF KV, vítězové a Cena prezidenta pro Trojana a Owena

Udělena byla i cena diváků.

Závěr týdne patřil posledním minutám 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. I když vypukla malá apokalypsa v podobě vichru a deště, hosté se prošli po červeném koberci (i když z velké části uvnitř hotelu Thermal), aby si vychutnali ceremoniál a předání ocenění.

Na rudém běhounu zapózovali Bára Poláková a Jan Cina, Eliška Křenková, Karolína Kurková, Aňa Geislerová, Klára Melíšková, Martha Issová, Klára Issová, Lenka Krobotová, Jitka Schneiderová, Zuzana Stivínová, Geoffrey Rush s manželkou, Kryštof Mucha s manželkou, Milan Peroutka s Dominikem Roubínkem, Radko Gudas a mnoho dalších. Chybět samozřejmě nemohl Jiří Bartoška s manželkou.

Pro Cenu prezidenta MFF KV si osobně přišli herci Ivan Trojan a Clive Owen. Oba pánové měli očividnou radost a sošku převzali za bouřlivého potlesku.

(Foto: Červený koberec)

Další úsměv na rtech vykouzlili sami návštěvníci festivalu, protože předána byla i divácká cena filmu Vlny do rukou režiséra a scenáristy Jiřího Mádla. Ten na podium přišel za doprovodu producentky Moniky Kristlové. Oba měli z rozhodnutí diváků velkou radost a s nadšením si dívku podpírající křišťálovou kouli prohlíželi.

Předány byly i ceny v Hlavní soutěži. Velká cena, Křišťálový glóbus, putovala na adresu filmu Náhlý záblesk hlubších věcí (režie Mark Cousins). Zvláštní cenu si odleslo drama Až na věky (režie Lilja Ingolfsdottir). Zvláštní uznání bylo uděleno snímkům Xoftex (režie Noaz Deshe) a Mord (režie Adam Martinec). Dále porota ve složení Geoffrey Rush, Eliška Křenková, Christine Vachon, Sjón a Gábor Reisz rozhodla takto: cena za režii Nelicia Low za režii filmu Na kordy, cena za ženský herecký výkon Helga Guren za roli ve filmu Až na věky a cena za mužský herecký výkon (ex-aequo) Ton Ton Kas a Guido Pollemans za jejich roli ve filmu Host a ryba třetího dne.

Jak to na slavnostním zakončení 58. MFF Karlovy Vary vypadalo, se můžete podívat ve fotogalerii na našem FB profilu a v krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

(Video: Červený koberec)

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací