Filmové události #28/24: Chystá se pokračování komedie Ďábel nosí Pradu i animáku Shrek

V trailerech se představily hned dvě marvelovky.

Ďábel nosí Pradu bude mít sequel. Pátý díl oznámili tvůrci Shreka. Ve fotografiích ve svém očekávaném pokračování se představil čtvrtý snímek ze světa Bridget Jones. Trailer zveřejnili ke Gladiátorovi II. Ukázku nabídl i čtvrtý Kapitán Amerika. A spot má i marvelovský pořad Agatha: Za vším schovaná. Klip tu je ke čtvrté řadě Umbrella Academy. A trailer má také romantické drama We Live in Time. Na závěr dvě smutné zprávy – opustily nás herečky Shelley Duvall a Shannen Doherty.

#28/24

Pokračování dramedie Ďábel nosí Pradu? Bude! To oznámilo studio 20th Century Fox, které stojí za prvním snímkem. Zpátky je původní obsazení v čele s Anne Hathaway, Meryl Streep, Emily Blunt a Stanley Tuccim. Kromě nic se do hry vrací i tvůrci původního filmu – scenáristka Aline Brosh McKenna a producenti jednají o možném návratu i s režisérem Davidem Frankelem. Děj se má točit kolem toho, že kariéra Mirandy propadá, což ji donutí jít za Emily, jež se stala manažerkou luxusního brandu. A Miranda zoufale potřebuje jeho peníze.

Sequelu se dočká i další oblíbená franšíza. Zelený zlobr Shrek a jeho kamarádi se vrátí na plátna v dlouho diskutovaném pátém díle. Tvůrci toto potvrdili v uplynulém týdnu. Spolu s oblíbenými pohádkovými postavami se vrátí i jejich hvězdní dabéři, zejména Mike Myers, Eddie Murphy a Cameron Diaz. O čem Shrek 5 bude zatím nebylo odhaleno.

A aby těch pokračování nebylo málo, tak jedno chystá i věčná smolařka Bridget Jones. Ta se vrátí ve čtvrtém snímku pojmenovaném Bridget Jones: Mad About the Boy. Příběh se má inspirovat stejnojmenným knižním pokračováním z roku 2013. V uplynulém týdnu pak byly zveřejněny první fotografie z natáčení, na kterých jsou k vidění Renée Zellweger v titulní roli spolu s Hugh Grantem navrátivším se jako Daniel Cleaver.

Kromě sequelu přinesl uplynulý týden i plno trailerů. Ten první v sobě spojuje obě ze zmíněných kategorií. Jedná se totiž o první teaser k očekávanému pokračování Gladiátora. Film se zaměřuje na příběh Luciuse, syna Lucilly a vnuka římského vůdce Marka Aurelia. Když však jednoho dne římská vojska vedena generálem Markem Acaciem vtrhnou do jeho města a Luciuse zajmou do otroctví, inspiruje se příběhem Maximuse, který před 20 lety zachránil život jemu a jeho matce. Co to znamená? Rozhodne se bojovat jako gladiátor, aby se postavil krutovládě císařů Caracally a Gety. Obsazení slibované sequelu z dílny Ridleyho Scotta nabízí hvězdné obsazení, které čítá jména jako Paul Mescal, Pedro Pascal, Connie Nielsen, Denzel Washington nebo Joseph Quinn. Do kin snímek vstoupí letos v listopadu.

I další ukázka se vztahuje k sequelu. Jedná se totiž o spot ke čtvrtému dílu Kapitána Ameriky. Snímek nesoucí podtitul Nový svět se zaměřuje na první filmové dobrodružství Sama Wilsona v roli Kapitána Ameriky, který tento mantinel převzal v pořadu Falcon a Winter Soldier. Kromě Anthonyho Mackieho v hlavní roli se zde dále objeví Harrison Ford, Tim Blake Nelson, Danny Ramirez nebo Liv Tyler. Premiéru má tato další marvelovka naplánovanou na únor příštího roku.

Marvel si pak připravil i klip k pořadu Agatha: Za vším schovaná, který se zaměřuje na eskapády čarodějnice Agathy Harkness. S tou jsme mohli poprvé setkat v seriálu WandaVision. V hlavní roli se vrací Kathryn Hahn a to již v polovině letošního září, kdy Agatha: Za vším schovaná vstoupí na Disney+.

Agatha za vším schovaná od Marvel Television s Kathryn Hahn se představuje oficiálním trailerem

Za čtvrté tu je i ukázka ke čtvrté a zároveň finální řadě Umbrella Academy. Ta vstoupí na Netflix letos v srpnu a zakončí osudy netradiční superhrdinské sourozenecké skupiny, jejichž příběh je inspirován stejnojmenným komiksem.

Do pětice máme trailer k romantickému dramatu We Live In Time. To se zaměřuje na Almut a Tobiase v podání Florence Pugh a Andrew Garfielda a jejich nekonvenční love story. Film má vstoupit do kin v lednu 2025.

Na závěr pak dvě smutné zprávy. Tou první je, že nás opustila nás herečka Shelley Duvall. Ve věku 75 let podlehla komplikacím spojeným s cukrovkou. Duvall se proslavila zejména v hororu Osvícení, kde si zahrála manželku šíleného spisovatele Jacka Torrance. Dále se také objevila ve snímcích jako Zloději jako my, Tři ženy, Annie Hallová nebo Pepek námořník, kde ztvárnila postavu Pepkovy milované Olive.

Druhou smutnou zprávou je, že zemřela i herečka Shannen Doherty, která ve věku 53 let podlehla dlouholetému boji s rakovinou prsu. Doherty se proslavila zejména v seriálech Beverly Hills 90210 a Čarodějky.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací