Šimon Holý natočil během karlovarského festivalu svůj třetí film Hello, Welcome

Snímek zahájí letošní Letní filmovou školu.

MFF Karlovy Vary je plný filmových tvůrců, herců a hereček, kteří zde představují nebo uvádějí své projekty. Režisér a scenárista Šimon Holý svůj pobyt na karlovarském festivalu v roce 2023 pojal jinak. Během několika dnů zde natočil svůj třetí snímek, a to komediální film Hello, Welcome s Eliškou Soukupovou, Alenou Dolákovou a Sárou Venclovskou v hlavních rolích.

„Točilo se šest dní během festivalu. Zábavné bylo, že jsme se báli všichni především davových scén na ulicích a chodbách, které návštěvníci běžně používají. Natáčení tam však bylo paradoxně nejsnazší a festivalové publikum ochotně s tvorbou filmu pomáhalo,“ svěřil se Holý, který doplňuje, že se jedná o komediální snímek o hledání lásky k sobě, herecké profesi, i filmovému průmyslu, který mnohdy nedává smysl ani lidem „uvnitř“.

Režisér Šimon Holý filmem Hello, Welcome uzavírá i pomyslnou trilogii snímků, ve kterých se věnoval ženám na pokraji změn, a zároveň ukončuje éru nízkorozpočtových projektů. Dva předchozí snímky (Zrcadla ve tmě a A pak přišla láska…) navíc měly světovou premiéru právě v soutěžích karlovarského festivalu. 

Zajímavostí je, že ve filmu uvidíme v neobvyklých hereckých rolích i mnohé české režiséry, jako jsou např. Tomáš Pavlíček, Tereza Vejvodová nebo Tomasz Wiński). Těšit se můžeme i na Janu Plodkovou, Václava Vašáka nebo Gabrielu Heclovou.

Jakou atmosféru nám snímek Hello, Welcome nabídne, naznačuje krátký trailer. Film do kin vstupuje 8. srpna 2024. Festivalová premiéra proběhne v Uherském Hradišti na Letní filmové škole.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací