Filmové události #29/24: Známe nominace na letošní ceny Emmy a Dexter bude mít prequel

Colin Firth i Pierce Brosnan chystají nové projekty.

Nominace na letošní ceny Emmy byly odhaleny. Oblíbený seriál Dexter bude mít prequel. Jsou tu i novinky ke spin-offovému pořadu ze světa Duny. Colin Firth se objeví v novém pořadu ze světa Sherlocka Holmese. Detektivní film The Thursday Murder Club odhalil hvězdné obsazení. To má i thriller Conclave, který se představil v prvním traileru. Ukázku má i pokračování Beetlejuice. Poslední spot před vstupem do kin nabídli i Deadpool & Wolverine. Nový klip tu je také ke snímku Vetřelec: Romulus. A do pětice má trailer životopisné drama Lee. Na závěr smutná zpráva – opustil nás herec Bob Newhart.

#29/24

Během uplynulého týdne byly oznámeny nominace na letošní televizní ceny Emmy. Nejvíce nominací s počtem 25 dostal pořad Šógun, který je k vidění na Disney+. V závěsu pak byl další pořad z Disney produkce, Medvěd. V hereckých kategoriích se utkají Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Maya Rudolph, Kristen Wiig, Idris Elba, Gary Oldman, Imelda Staunton, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Jon Hamm, Andrew Scott, Jodie Foster, Paul Rudd, Christine Baranski, Robert Downey Jr., Dakota Fanning, Lily Gladstone a další. Slavnostní předávání proběhne 15. září.

Novinku tu pak jsou i k populárnímu krimi seriálu Dexter. Ten bude mít spin-off, který se zaměří na mladého Dextera Morgana a to, jak se z něj postupně stal mstící se sériový vrah. Tvůrci tak v uplynulých dnech zveřejnili první fotografie s hereckým obsazením pořadu.

Svůj spin-offový seriál bude mít také Duna. Pořad pojmenovaný Duna: Proroctví vstoupí na podzim na stanici HBO, jak oznámili jeho tvůrci. V hlavních rolích se zde objeví Emily Watson, Shirley Henderson nebo Indira Varma.

Amazon Prime Video spolu s režisérem Guy Ritchiem zase chystají seriál ze světa Sherlocka. O pořadu zatím není mnoho známo, ale v uplynulých dnech bylo odhaleno, že se k hereckému obsazení přidává Colin Firth. Kromě něj se zde objeví Hero Tiffin Fiennes v titulní roli, dále pak Joseph Fiennes, Natascha McElhone a Zine Tseng. Seriál se inspiruje stejnojmennou knižní sérií spisovatele Andyho Lana.

Filmové adaptace se dočká kniha Čtvrteční klub amatérských detektivů autora Richarda Osmana. Netflix, v jehož produkci snímek vzniká, odhalil první fotografii s hvězdným obsazením, kterému vévodí čtveřice Pierce Brosnan, Ben Kingsley, Helen Mirren a Celia Imrie. Potvrdili tím zároveň, že se detektivka začala oficiálně natáčet.

Z knižní předlohy pochází také thriller Conclave, který se představil v prvním traileru. Po smrti papeže dostává kardinál Lawrence jeden z nejdůležitějších úkolů vůbec – zorganizovat volbu nového papeže. Postupně však zjišťuje, že se ocitá uprostřed velké konspirace a odhaluje tajemství, který by mohl otřást základy římské katolické církve. Hereckému ansámblu vévodí Ralph Fiennes, po jeho boku se pak objevují John Lithgow, Isabella Rossellini, Stanley Tucci nebo Sergio Castellitto. Do kin film vstoupí na konci října.

Nový klip má pokračování Beetlejuice. Sequel ke gotickému hororu Tima Burtona se zaměřuje na již dospělou Lydii, která se svou dcerou vrací do rodného města. Díky sledu nečekaných událostí a vyřknutí oněch tří zakázaných slov však opět probouzí chaotického démona Beetlejuice, a tak se Lydie zase jednou musí postavit své minulosti. Premiéru má naplánovanou na začátek září.

Již v příštím týdnu pak do kin konečně vstoupí nové pokračování Deadpoola tentokráte pojmenované Deadpool & Wolverine. A tak není divu, že si pro nás tvůrci připravil jeden poslední spot, ve které je k vidění v akci titulní dvojice v podání Ryana Reynoldse a Hugh Jackmana.

„Skupina mladých lidí ze vzdáleného světa čelí jedné z nejděsivějších a nejničivějších forem života ve vesmíru,“ tyto slova zní určitě povědomě. Je to proto, že se jedná o děj dalšího sequelu z filmové sérii o Vetřelci. A právě Vetřelec: Romulus z dílny režiséra a scenáristy Fede Alvareze se také představil v novém traileru. Na velkém plátně pak bude k vidění již za necelé čtyři týdny.

Do pětice tu máme ukázku k biografickému dramatu Lee. To vypráví příběh fotografky Lee Miller, která se během druhé světové války stala uznávanou válečnou korespondentkou časopisu Vogue. Titulní role se ujala Kate Winslet, kromě ní si ve snímku zahrají Alexander Skarsgård, Andrea Riseborough, Marion Cotillard, Josh O’Connor nebo Andy Samberg. Premiéru má Lee mít 10. října.

Na závěr pak smutná zpráva – ve věku 94 let nás opustil herec Bob Newhart. Americký rodák se v poslední době proslavil především v pořadech Teorie velkého třesku a Malý Sheldon, kde ztvárnil Sheldonovu dětskou ikonu Profesora Protona. Dále se Newhart objevil také ve snímku Vánoční skřítek, filmové sérii Flynn Carsen nebo vlastním komediálním pořadu Newhart.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací