Film Světýlka se měsíc před kino premiérou představuje oficiálním trailerem

„Jak snadno dospělí zapomínají, že byli dětmi?“

První diváci měli možnost nový film Beaty Parkanové vidět v rámci karlovarského filmového festivalu. Drama Světýlka ovšem vstupuje do běžné kinodistribuce za měsíc. Při této příležitosti tvůrci zveřejnili oficiální trailer, ve kterém se představují Mia Bankó, Elizaveta Maximová, Martin Finger, Veronika Žilková, Marek Geišberg a další.

„Ti dva měli nejdřív zkusit mít zvíře, až pak dítě,“ zazní v ukázce rada od Veroniky Žilkové coby filmové babičky. Trailer nám ukazuje malou Amálku v podání talentované Mia Bankó a naznačuje, jak se do bezstarostného světa dítěte vkrádá neznámý nepokoj.

„Beata Parkanová příběh zpracovala z pohledu malé Amálky a tomu přizpůsobila i formu filmu. Díky tomu vyvolávají Světýlka v divácích vzpomínky na vlastní dětství, což mu dodává na neobyčejné emocionální intenzitě a řadí ho to mezi mimořádné autorské evropské filmy současnosti,“ prozradil producent Přemysl Martínek.

Premiéra v českých kinech je naplánovaná na 5. září 2024.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací