Pokračování Úžasňákových, Toy Story a spoustu trailerů – to všechno a mnohem více odhalil letošní ročník D23 Expo 2024

Co si pro nás přichystalo studio Disney?

To tvůrci a producenti odhalili v rámci letošního ročníku konference D23 Expo. Disney zde ukázalo, jak moc dopředu plánuje a přišlo se spoustou novinek ze světa Pixaru, Star Wars, Avatara i Marvelu. V novinkách bylo zahrnuto plno sequelů, spin-offů a remaků. O jaké filmové a televizní série se jedná? Vezměme to postupně.

ODVÁŽNÁ VAIANA 2 SE PŘEDSTAVILA V TRAILERU

První trailer nabídli tvůrci pokračování animáku Odvážná Vaiana. Ta se v něm vydává vstříc novému dobrodružství na vlnách moře. Do kin film vstoupí 27. listopadu.

BUDE TŘETÍ DÍL LEDOVÉHO KRÁLOVSTVÍ

Vaiana není jedinou Disneyho princeznou s novinkami. I když už jsou technicky obě královny, tak pokračování se chystá i pro Elsu s Annou. Ledové království se dočká třetího dílu. Detaily děje zatím nejsou známy, ale premiéru má snímek naplánovanou na rok 2027.

HRANÁ SNĚHURKA MÁ PRVNÍ UKÁZKU

A do třetice tu máme ještě jednu princeznu – očekávaná hraná verze Sněhurky má první trailer. V titulní roli se zde představuje Rachel Zegler, zlou královnu ztvární Gal Gadot, zatímco udatného prince Andrew Burnap. V kinech má být Sněhurka k vidění od 20. března 2025.

NOVÝ TRAILER TU JE I K PREQUELU LVÍHO KRÁLE

V ukázce se představila i prequel k hrané verzi Lvího krále. Ta se zaměřuje na mladého Mufasu ještě než se stal králem a jeho vztah s bratrem Scarem. Animovaná zvířátka ožijí na velkém plátně už 19. prosince.

PŘIPRAVUJE SE HRANÁ VERZE LILO & STITCH

A aby těch live action verzí nebylo málo, tak v prvním krátkém spotu se představili i hraní Lilo & Stitch. Premiéru mají zatím naplánovanou má léto 2025. 

POKRAČOVÁNÍ NEMINE ANI ZOOTROPOLIS

Disney se evidentně řídí heslem, že sequelů není nikdy dost, a tak zveřejnili, že pokračování chystají i k animáku Zootropolis. Do hlavní role coby zaječí policistky Judy se vrátí herečka Ginnifer Goodwin. Premiéru má snímek naplánovanou na listopad 2025.

JE TU SPECIÁLNÍ UKÁZKA K ANIMÁKU ELIO

Pozadu nezůstaly ani animáky studia Pixar, které také spadá pod Disneyho filmový monopol. Pixar tak představilo první krátkou ukázku ke svému původnímu animáku Elio. Ten se zaměřuje na chlapce Elia, který se nedopatřením ocitne na mimozemské lodi, kde ho mimozemšťané mylně považují za velvyslance planety Země. A tak musí Elio nést tíhu své funkce, navázat kontakt s novými přáteli a zjistit, co je sám zač. Elio vstoupí do kin v 13. června 2025.

OZNÁMENÍ TŘETÍCH ÚŽASŇÁKOVÝCH

Třetí Úžasňákovi? Budou! Tuhle nečekanou novinku oznámili na D23 zástupci Pixaru nadšeným fanouškům. Do režisérského a scenáristického křesla se vrací Brad Bird, který stojí i za prvními dvěma filmy. Datum premiéry zde zatím nebylo uvedeno.

TEASER K TOY STORY 5

Další překvapující teaser odhalil spot k pátému pokračování filmové série Toy Story – Příběh hraček. Režisér Andrew Stanton přiblížil i děj snímku, ve kterém se vrací postavy Woodyho, Buzze a dalších. Společně se tak snaží předejít tomu, aby se z jejich nového dítěte nestal závislák na iPadu. Pátý díl ze série o oživlých hračkách vstoupí do kina v létě 2026.

PIXARŮV PRVNÍ ORIGINÁLNÍ SERIÁL WIN OR LOSE

Pixar se pouští i do prozkoumání hlubin televizního světa, a to skrze svůj první originální seriál Win or Lose, který se představil v novém traileru. Ten se má zaměřovat na dětský softballový tým jménem Pickles a jejich trenéra, jak se společně připravují na šampionát a jejich životní zápas. Seriál bude na Disney+ od 6. prosince 2024.

NA DISNEY+ SE CHYSTÁ I SERIÁL ZE SVĚTA V HLAVĚ

Příští rok pak na Disney+ uvidíme další pixarovský seriál. Pořad Dream Productions se odehrává ve světě snímků V hlavě a zaměřuje se na snílkovskou část Rileyiny mysli. Studio ještě neodhalilo, které z filmových postav se v pořadu objeví.

V ROCE 2026 UVIDÍME PIXAROVKU HOPPERS

Na závěr pak Pixar představil i první fotografii ke svému novému chystanému snímku Hoppers. Ten se zaměřuje na dívku Mabel, která si vymění vědomí a tělo s robotickým bobrem, aby mohla lépe prozkoumat zvířecí říši.

STAR WARS PŘEDSTAVILO TRAILER KE SKELETON CREW

Pozadu nezůstalo ani studio Lucasfilms se svými Star Wars projekty. V traileru se například představil chystaný seriál Skeleton Crew s Judem Lawem v jedné z hlavních rolí. Pořad vstoupí na Disney+ 3. prosince.

BUDE DRUHÁ ŘADA ANDORU

Zároveň pak byla oznámena i druhá řada seriálu Andor, který slouží jako prequel ke snímku Rogue One. V hlavních rolích se vrací Diego Luna, Ben Mendelsohn a Alan Tudyk. Pořad bude na streamingu někdy v roce 2025, datum zatím nebylo upřesněno.

MANDALORIAN POPUTUJE NA VELKÁ PLÁTNA

A do třetice Star Wars oznámilo svůj návrat na velká plátna. Do kin se totiž chystá Mandalorian, a to ve snímku The Mandalorian & Grogu. Příběh bude sledovat Din Djarina a Grogua na jejich dalším epickém dobrodružství. Do kin má film vstoupit v 22. května 2026.

SERIÁL AGATHA: ZA VŠÍM SCHOVANÁ MÁ PRVNÍ KLIP

Pár novinek přinesl i Marvel, další z Disneym vlastněných studií. Tvůrci tak v rámci D23 Expo představili první trailer k seriálu Agatha: Za vším schovaná. Příběh se zaměřuje na čarodějku Agathu Harkness, se kterou se diváci mohli poprvé potkat v pořadu WandaVision. Seriál bude k vidění na Disney+ od 18. září.

SPOT MÁ I DAREDEVIL: BORN AGAIN

První spot nabídli také k pořadu Daredevil: Born Again. Ten sleduje další dobrodružství právníka Matta Murdocka alias Daredevila, který tak vstupuje do MCU. Seriál má přímo navazovat na Daredevila, který byl původně streamovaný na Netflixu a v hlavní roli se vrací i jeho představitel Charlie Cox. Na Disney+ má nový Daredevil vstoupit v březnu 2025. 

POŘAD IRONHEART ODHALIL NOVINKY

Marvel pak odhalil i novinky k chystanému pořadu Ironheart, který se zaměřuje na stejnojmennou hrdinku jdoucí ve stopách Iron Mana. V rámci D23 Expo byl zveřejněn exkluzivní klip s titulní protagonistkou a jejím záporákem Parkerem Robbinsem alias The Hood. Streamingovou premiéru má Ironheart naplánovanou na příští rok.

NOVÁ FANTASTICKÁ ČTYŘKA SE PŘEDSTAVILA V KRÁTKÉM VIDEU

Do čtveřice se fanouškům na konferenci poštěstilo viděti i krátký spot k očekávané a právě chystané nové adaptaci Fantastické čtyřky pojmenované The Fantastic Four: First Steps. Do kin film vstoupí 24. července 2025.

AVATAR 3 ODHALIL OFICIÁLNÍ PODTITUL

To, že bude třetí (a čtvrtý i pátý) díl Avatara, víme už nějakou dobu. Po úspěšném druhém díle, tak James Cameron a spol. začali chystat třetí pokračování. A tak bylo v rámci sešlosti zveřejněno jméno očekávaného snímku, a to Avatar: Fire and Ash. Premiéru má naplánovanou na 18. prosinec 2025.

NOVÝ NÁZEV MÁ I POKRAČOVÁNÍ MEZI NÁMI DĚVČATY

Po více než 20 letech se na velká plátna vrátí Jamie Lee Curtis a Lindsay Lohan jako matka a dcera v pokračování komedie Mezi námi děvčaty (Freaky Friday). Nově tvůrci oznámili, že sequel se bude nově jmenovat Freakier Friday a zveřejnili první fotografie s hlavními hrdinkami.

V KLIPU BYL K VIDĚNÍ TŘETÍ DÍL TRONA

S klipem se představilo třetí pokračování sci-fi Tron. Snímek Tron: Ares bude k vidění v kinech od října 2025.

DRUHÁ ŘADA SERIÁLU PERCY JACKSON BUDE

A v oficiálním teaseru se představila druhá řada fantasy pořadu Percy Jackson a Olympané. To sleduje další dobrodružství poloboha Percyho a jeho kamarádů. Druhá sezóna zatím nemá datum premiéry, ale na Disney+ by měla být k vidění někdy v roce 2025.

NOVINKA MONSTER JAM

A na závěr jedna čistá novinka z produkce Disney. To oznámilo, že chystá hraný snímek Monster Jam, který se inspiruje stejnojmennou událostí v rámci utkání Monster Truck a zaměřuje se na příběh z pohledu řidičů těchto strojů. Jedné z hlavních rolí se zde ujme Dwayne Johnson. Snímek se  v současnosti natáčí, ale datum premiéry zatím nemá.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací