Filmové události #34/24: Chystá se nový seriál ze světa MCU, starwarsovská Akolytka byla zrušena

V traileru se představil nový spin-off Pána prstenů.

Pedro Almodovár nabídl ukázku ke svému novému snímku. V klipu se představila sci-fi komedie Y2K. Trailer má animák Pán prstenů: Válka Rohirů. A spot tu je také k Netflixově hudebnímu dramatu Lekce piana. Druhá řada pořadu One Piece má hereckou posilu. Jsou tu špatné zprávy k Akolytce. Marvel chystá další seriál. Na závěr smutná zpráva – tragicky zemřel Karel Heřmánek.

#34/24

Když se úspěšná spisovatelka snaží obnovit vztah se svou matkou po letech odcizení – tím se ve zkratce zabývá nové vztahové drama režiséra a scenárista Pedra Almodóvara La habitación de al lado (angl. The Room Next Door). A právě to se minulý týden představilo v prvním traileru. V hlavních rolích zde sledujeme Tildu Swinton a Julianne Moore. Do českých kin vstoupí snímek na začátku prosince.

Ukázku má také sci-fi komedie Y2K. Příběh se točí kolem dvou středoškoláků, kteří nabourají novoroční party v roce 1999, jen aby posléze začali bojovat o vlastní život, když se tzv. Y2K (počítačová apokalypsa) stane skutečností. Ve snímku se objevují Jaeden Martell, Rachel Zegler, Julian Dennison, Lachlan Watson nebo Alicia Silverstone. Premiéru má film naplánovanou začátkem prosince.

První spot tu je také k animovanému prequelu ze světa Pána prstenů. Snímek nesoucí podtitul Válka Rohirů se zabývá nevyřčeným příběhem Helmova žlebu, který se odehrál stovky let před osudnou válkou. Film vypráví o životě a krví zalitých dobách jeho zakladatele Helma Kladiva, krále Rohanu. Na velkých plátnech bude Pán prstenů: Válka Rohirů k vidění krátce před letošními Vánoci.

Trailer k filmu Pán prstenů: Válka Rohirů nás zavede zpět do Středozemě

A do čtveřice klip nabídl Netflix ke svému hudebnímu dramatu Lekce piana. Hlavními hrdiny jsou bratr a sestra, kteří se přetahují o drahocenný klavír po svých předcích. Přitom však vyjde najevo, co pro každého z nich znamená minulost a odkaz jejich rodiny. Jedná se o celovečerní režijní i scenáristický debut Malcolma Washingtona. Ve filmu pak figurují Samuel L. Jackson, John David Washington, Ray Fisher nebo Corey Hawkins. Oba zmínění Washingtonové jsou bratři a synové Denzela Washingtona, ve snímku mají drobné role i jedna z jejich sester a jejich matka. Na Netflix snímek vstoupí v druhé polovině listopadu.

Hereckou posilu má druhá řada seriálu One Piece. Podle nejnovějších informací se v ní mají objevit Katey Sagal a Mark Harelik jako Dr. Kureha a Dr. Hiriluk. Druhá řada hrané adaptace stejnojmenného populárního anime vyjde na Netflixu někdy v příštím roce, přesné datum zatím ještě není známo.

Smutné zprávy pak přinesli tvůrci seriálu Akolytka. Po ne zcela vřelých reakcích na první řadu byl seriál bohužel zrušen a další sezóny se nakonec nedočkáme. Příběh Akolytky se odehrával dávno před dějem původních Star Wars snímků, ale fanoušci ani kritici pořad nepřijali pozitivně a měli k němu jisté výhrady, což nakonec vedlo k jeho úplnému zrušení.

Na druhé straně studio chystá další z řady svých původních seriálů na platformě Disney+. Jedná se o pořad, který má navazovat na děj WandaVision a zaměřovat se na postavu Visiona. Kromě Paula Bettanyho v titulní roli, by se zde měla objevit Elizabeth Olsen coby Wanda Maximoff/Scarlet Witch. Podle nejnovějších informací se má vrátit i James Spader jako záporák Ultron. Více informací zatím není známo.

A na závěr jedna velmi smutná zpráva – opustil nás Karel Heřmánek. Uznávaný český herec spáchal ve věku 76 let sebevraždu a obrátil proti sobě zbraň na střelnici. Údajně trpěl vážnou nervovou nemocí, která mu způsobovala velké bolesti. Heřmánek byl zakladatelem Divadla Bez zábradlí a proslavil se ve snímcích jako jsou Fešák Hubert, Smrt krásných srnců, S čerty nejsou žerty, Musíme si pomáhat nebo Příběhy obyčejného šílenství.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací