Kdo najde pod postelí bubáka? Natáčení rodinného filmu Můry skončilo

Podívejte se na první fotografie.

Režisérské duo Tomáš Pavlíček (Přišla v noci, Chata na prodej) a Kateřina Karhánková (Plody mraků, Mlsné medvědí příběhy) právě dotočilo rodinný film Můry o dětech, které prožijí velké dobrodružství s bubákem. Jednotlivých rolí se chopili Anna Vyčítalová, Terezie Holá, Martin Kubuš, Otto Dušek, Jana Plodková, Lukáš Latinák a Anton Šulík.

Příběh snímku Můry začíná ve chvíli, kdy rodiče dvanáctileté Nikči a šestiletého Tomáše odjíždějí na víkend pryč a sourozenci zůstanou poprvé sami doma. Nikča si naplánuje holčičí víkend s hororem, pizzou a nejlepší kamarádkou Gabčou. Tento plán ovšem naruší maturant Ondra s kocovinou, brácha Tomáš, který má pod postelí bubáka a další peripetie.

„Příběh filmu ukazuje peripetie často velmi náročných pubertálních přátelství a dynamiku sourozeneckého pošťuchování. Ukazuje také dětskou nejistotu, obavy a strachy a cestu k jejich společnému překonávání. A především je napínavým i vtipným dobrodružstvím z časů nedávno minulých, z období kalhot do zvonu a dívčích fotorománů,“ přibližují snímek tvůrci.

„Já jsem se jako dítě samozřejmě bál příšer, které mám pod postelí, bál jsem se tam i koukat. Moje maminka mě tím pravidelně strašila, takže se v tomto filmu trochu snažím prorazit strach ze svého dětství. Pro mne je to návrat do dětství a dospívání. Vždyť i exteriéry jsme natáčeli na sídlišti v Chrudimi, kde jsem v dětství do svých šesti let žil,“ svěřil se režisér Tomáš Pavlíček.

Jak bude snímek vypadat naznačuje několik fotografií z natáčení. Premiéra snímku je naplánovaná na podzim roku 2025.

(Foto: CinemArt)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací