V evropské soutěži Mezinárodního filmového festivalu ELBE DOCK se představí 6 český krátkých filmů

Mořská sůl, Jsme v tom spolu, 3 MWh, Doomed to Placehold, Deniska umřela a Symfonie.

Již za týden, tedy 4. září, startuje již 7. ročník Mezinárodního filmového festivalu ELBE DOCK. Organizátoři sestavili pro diváky výběr nejlepších filmů ze střední Evropy a Skandinávie. Chybět nebudou ani další zajímavé projekce a bohatý doprovodný program.

Do soutěže se letos přihlásilo celkem 1100 filmů, ze kterých bylo vybráno 52. O Cenu Pavla Kouteckého zabojuje 12 z nich. Dvě poroty složené z významných žen filmového průmyslu budou dále rozhodovat v kategorii CENTRAL mezi 25 krátkometrážními filmy a v kategorii NORDIC mezi 15. Ve středoevropské kategorii o přízeň poroty zabojuje i šest zajímavých českých filmů, a to Mořská sůl, Jsme v tom spolu, 3 MWh, Doomed to Placehold, Deniska umřela a Symfonie.

ELBE DOCK zpestří klukům a holkám i první víkend nového školního roku. V sobotu proběhne dětský den, jenž nabídne venkovní kreativní dílničky pod vedením studentů z Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, filmový kroužek pro nejmenší či divadlo Pohadlo a jejich pohádku Fridolín se hledá.

Doprovodný program festivalu ELBE DOCK přinese lákadla v podobě položek, jako jsou Procházka: Pozitivní Ústí, tradiční Procházky s Ladislavem Čumbou po drážďanských zajímavostech či Procházka: Vidět ušima, na které děti posbírají různé zvuky, které město nabízí.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací