Filmové události #35/24: Proběhlo slavnostní zahájení benátského filmového festivalu, Netflix nabídl dva trailery

Pokračování Jokera má nové plakáty.

Benátský filmový festival je v plném proudu. Nový snímek ze světa Jurského parku má první fotky. Biografie o Bobu Dylanovy nabídla nový plakát. A ve svěžích plakátech se představili i sequel Jokera. Třetí díl Ježka Sonica má první trailer. Ukázka tu je i k Netflixově historickému dramatu The Six Triple Eight. Streamovací platforma nabídla také klip k pořadu Monstra: Příběh Lylea a Erika Menendezových. Na závěr se představilo hvězdné obsazení snímku The Magic Faraway Tree.

#35/24

81. ročník filmového festivalu v Benátkách odstartoval ve středu 28. srpna. Na slavnostním ceremoniálu zahájila festival velkolepá premiéra snímku Tima Burtona Beetlejuice Beetlejuice. Na červeném koberci nechyběl režisér ani hlavní hvězdy jako Winona Ryder, Michael Keaton nebo Jenna Ortega. Kromě nich na festival v uplynulých dnech zavítali i Brad Pitt, Agnieszka Holland, Cate Blanchett, Emma Corrin, Rami Malek, Jude Law, Nicole Kidman nebo Antonio Banderas a mnozí další. Akce potrvá až do soboty 7. září.

Ve fázi postprodukce se nachází čtvrté pokračování Jurského světa, tentokráte nesoucí název Rebirth. V novém snímku se už neobjeví Chris Pratt ani Bryce Dallas Howard, v hlavních rolích je vystřídají Scarlett Johansson a Jonathan Bailey, dále se zde pak objeví Rupert Friend nebo Mahershala Ali. Příběh se odehrává po událostech Nadvlády, kdy je planeta nehostinná pro dinosaury. Jenže, jak se říká, život si vždy najde cestu. Premiéru má nový Jurský svět naplánovanou červenec 2025.

Ke konci roku má mít v kinech premiéru snímek A Complete Unknown zabývající se životem amerického zpěváka Boba Dylana. A tak tvůrci zveřejnili nový plakát. V jeho centru je Timothée Chalamet, který ve snímku ztvární Dylana. Za životopisným dramatem stojí režisér a scenárista James Mangold.

S novými plakáty přišlo také pokračování Jokera. Na dvou čerstvých charakterových posterech se představují Joaquin Phoenix jako Joker a Lady Gaga coby Harley Quinn. Joker: Folie à Deux vstoupí do kin 3. října.

První trailer nabídli tvůrci třetího pokračování Ježka Sonica. V tom se Sonic a jeho přátelé utkají s obávaným Shadowem. Jenže ani jejich společné síly na něj nestačí, a tak se musí spojit s Dr. Robotnikem. Jako Sonic se vrací Ben Schwartzman a Tailsovi a Knucklesovi opět propůjčí hlasy Colleen O’Shaughnessey a Idris Elba, nováčka Shadowa pak nadaboval Keanu Reeves. V dalších rolích se pak objeví Jim Carrey nebo James Marsden a další. Do kin má toto pokračování vstoupit krátce před letošními Vánoci.

V ukázce se představilo i válečné drama The Six Triple Eight. Snímek, za kterým režijně i scenáristicky stojí Tyler Perry se inspiruje časopisovým článkem z roku 2019 o druhé světové válce. V hlavních rolích se zde objeví Kerry Washington, Susan Sarandon nebo Sam Waterston. Film má vstoupit do vybraných kin začátkem letošního prosince, o dva týdny později pak bude k vidění na Netflixu.

Do třetice tu pak máme spot k dalšímu z Netflixových projektů. Jedná se o druhou řadu seriálu Monstra, tentokráte nesoucí podtitul Příběh Lylea a Erika Menendezových. Děj se má zabývat stejnojmenným případem dvou týraných bratrů, kteří vzali nakonec věci do svých rukou. Bratry ztvární Cooper Koch a Nicholas Alexander Chavez, jejich rodiče pak Javier Bardem a Chloë Sevigny. Za pořadem, který vstoupí na streamovací platformu za necelé dva týdny, stojí Ryan Murphy (American Horror Story, American Crime Story).

The Magic Faraway Tree – tak se jmenuje snímek inspirovaný stejnojmennou knižní předlohou britské spisovatelky Enid Blyton. A jeho tvůrci představili skutečně hvězdný ansámbl. Ten čítá jména jako jsou Claire Foy, Andrew Garfield, Rebecca Ferguson, Nicola Coughlan, Jessica Gunning nebo Jennifer Saunders. Scénáře se pak ujme Simon Farnaby, který se podílel na Wonkovi nebo Paddingtonovi 2.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací