Filmové události #36/24: Odstartoval Mezinárodní filmový festival v Torontu a novinky tu jsou i k Benátkám

Uplynulý týden přinesl i pár trailerů.

Proběhlo slavnostní zahájení TIFF. Jsou tu první fotky ke snímku Eden. Nový film Pedra Almodóvara sklidil úspěch v Benátkách. Akčňák The Wrecking Crew nabral nové obsazení. Jason Momoa se představil v traileru k filmu Minecraft. Oficiální ukázku má i Megalopolis Francise Forda Coppoly. Druhý spot je tu i k muzikálu Čarodějka. A Arnold Schwarzenegger zavítal do Prahy.

#36/24

Na sklonku uplynulého týdne odstartoval Mezinárodní filmový festival v Torontu. 59. ročník zahájila komedie Nutcrackers s Lindou Cardellini a Benem Stillerem v hlavních rolích. Na festival zavítalo plno hvězd z celého světa, které tu pobudou až do jeho konce, tedy do neděle 15. září.

V rámci TIFF pak byly zveřejněny první fotografie ke snímku Eden, který zde debutoval. V thrilleru, za kterým stojí režisér Ron Howard, ztvární hlavní role Ana De Armas, Vanessa Kirby, Sydney Sweeney, Jude Law nebo Daniel Brühl. Kdy film vstoupí do českých kin, ještě nebylo upřesněno.

Na druhou stranu se pak uchýlil ke konci benátský filmový festival. A prestižního Zlatého lva letos vyhrálo drama Vedlejší pokoj. Jedná se o první anglický film režiséra a scenáristy Pedra Almodóvara. V hlavních rolích, jako matka a dcera ze zde objevují Julianne Moore a Tilda Swinton. Českou premiéru má naplánovanou na začátek prosince.

Dále tu jsou novinky k obsazení akčňáku The Wrecking Crew. V tom si hlavní role dvou ostrých rozhádaných bratrů zahrají Jason Momoa a Dave Bautista. Obsazení snímku však poměrně narostlo o hereckou posilu v podobě Moreny Baccarin, Temuera Morrisona nebo Jacoba Batalona. Natáčení má začít v říjnu na Novém Zélandu.

A to není jediná novinka s Jasonem Momou. Ten se představil i v traileru ke komedii Minecraft, která se inspiruje stejnojmennou populární videohrou. Momoova postava přezdívaná popelář se ocitne v bizarním krychlovém Nadsvětě spolu s dalšími třemi kamarády. Aby se dostali zpátky domů, musí spolupracovat, pochopit pravidla nového světa a poslouchat experta na craftování Steva, který se stane jejich nečekaným průvodcem. V kinech bude film k vidění od 3. dubna 2025.

Trailer Minecraft film: Nejprodávanější videohra všech dob míří do kin s Jasonem Momoou a Jackem Blackem v hlavních rolích

Z trochu serióznějšího soudku tu pak je i první oficiální ukázka ke sci-fi dramatu Megalopolis. Hrdinský epos zasazený do imaginární budoucnosti je nejnovějším počinem uznávaného režiséra a scenáristy Francise Forda Coppoly. Obsazení čítá jména jako jsou Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Shia LaBeouf, Aubrey Plaza, Jon Voight, Dustin Hoffman, Giancarlo Esposito, Laurence Fishburne nebo třeba Jason Schwartzman. Do kin film vstoupí už letos v říjnu.

A druhý spot nabídli tvůrci filmové adaptace broadwayovského muzikálu Čarodějka. Příběh se odehrává ve světě Oz dlouho před příchodem Dorotky a zabývá se historií dobré čarodějky Glindy a zlé čarodějky ze západu Elphaby. Dvě hlavní role, ve kterých se na Broadway proslavily Kristin Chenoweth a Idina Menzel, zde ztvární Ariana Grande a Cynthia Erivo. Čarodějka bude mít premiéru už 5. prosince.

Na závěr pak něco z domácího prostředí. Druhá řada netflixovského seriálu Fubar se bude natáčet v Praze. Znamená to, že do našeho hlavního města zavítal Arnold Schwarzenegger. Natáčení by mělo začít už v týdnu od 9. září.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací