Star Wars koncert v Rudolfinu aneb od původní trilogie po seriály a minisérie

Nechte se obklopit hudbou z předaleké galaxie.

Filmová sága Star Wars zasáhla mnoho generací. Od doby, kdy princezna Leia prchá ve své kosmické lodi před pronásledovateli ze strany Impéria, uběhlo již bezmála padesát let. Snímek Star Wars: Epizoda IV – Nová naděje měl premiéru již v roce 1977. Od té doby se nejen filmový, ale i seriálový svět Star Wars rozrostl do obřích rozměrů. Říjnový koncert Star Wars v Rudolfinu nabídne průřez celou ságou.

První polovina večera bude zasvěcena melodiím původní trilogie, které jsou dílem legendárního hudebního skladatele Johna Williamse. Těšit se můžeme na nezapomenutelné skladby jako jsou Yoda’s Theme a The Imperial March z Epizody V – Impérium vrací úder nebo Luke and Leia z Epizody VI – Návrat Jediů. Na programu samozřejmě nebude chybět ani hudba z Epizody IV – Nová naděje oceněné Oscarem za nejlepší filmovou hudbu.

Po přestávce na nás čeká pestřejší jízda, protože zazní Williamsova hudba z prequelové i sequelové trilogie či skladatelova znělka k minisérii Obi-Wan Kenobi. Do hudebního světa Star Wars patří i celá řada dalších talentovaných skladatelů. Program koncertu nezapomněl ani na populární seriál The Mandalorian či akční sci-fi Rogue One: Star Wars Story.

Orchestr Filmové filharmonie doplní i členové Kühnova smíšeného sboru. Celé těleso čítající na 150 členů povede dirigent Ondřej Vrabec a moderátorského mikrofonu se chopí Daniel Stach. Večer ve společnosti Star Wars v Rudolfinu nás čeká 13. října 2024.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací