Filmové události 38/24: Ceny Emmy letos ovládlo drama Šógun, Kevin Spacey zavítal do Prahy

Nová řada Černého zrcadla má hvězdný ansámbl.

Známe vítěze letošních cen Emmy. Tvůrci sedmé sezóny Černého zrcadla odhalili herecké obsazení. S novinkami přišli Ridley Scott, James Cameron a další režiséři. V traileru se představilo sci-fi Mickey 17 z dílny režiséra Bong Joon Hoa. Ukázku má i drama Small Things Like These. Spot tu je i k druhé řadě animovaných Gremlinů. A Hugh Grant zavítal do světa hororů v klipu ke snímku Heretic. Na závěr jedná domácí zpráva – Česko navštívil Kevin Spacey.

#38/24

Jak proběhlo slavnostní udílení cen Emmy pro televizní počiny od června 2023 až po květen 2024? Co do počtu cen ovládlo večer drama Šógun rekordními 25 nominacemi a 4 výhrami. Nejlepším komediálním seriálem se stalo Stále v kurzu, v kategorii dramat zvítězil Šógun a sošku za nejlepší minisérii si odneslo životopisné drama Sobík. Z herců pak oslavili úspěchy Jeremy Allen White, Jean Smart, Hiroyuki Sanada, Anna Sawai, Richard Gadd, Jodie Foster, Ebon Moss-Bachrach, Liza Colón-Zayas, Billy Crudup, Elizabeth Debicki, Lamorne Morris a Jessica Gunning.

Sedmá řada oblíbeného utopistického seriálu Černé zrcadlo je na cestě. A tak tvůrci v uplynulém týdnu představili herecké obsazení. Objeví se zde Emma Corrin, Paul Giamatti, Issa Rae, Rashida Jones, Tracy Ellis Ross, Awkwafina, Lewis Gribben, Cristin Milioti a Billy Magnussen. Nová sezóna vstoupí na Netflix v příštím roce.

S novinkami přišla řada slavných hollywoodských režisérů. Ridley Scott, jehož druhý díl Gladiátora má vstoupit do kin letos na podzim, oznámil, že už plánuje i třetí pokračování. Australský režisére Baz Luhrmann, který stojí za Moulin Rouge nebo Elvisem, se nechal slyšet, že by rád natočil adaptaci o životě Johanky z Arku. Autor Titaniku a Avatara, James Cameron, také plánuje další projekt, tentokrát o Hirošimě a Nagasaki. A německý rodák Roland Emmerich (Den nezávislosti, Den poté) by se chtěl ujmout remaku klasického historického dramatu Lawrence z Arábie.

Aby toho nebylo málo, tak korejský režisér Bong Joon Ho, který stojí za oscarovým Parazitem, představil trailer ke svému dalšímu dílu. Snímek se zaměřuje na Mickeyho, který je vyslán na misi, aby kolonizoval ledový svět Niflheim. Když jedna jeho verze zemře, regeneruje se nové tělo s většinou nedotčených myšlenek. Jak tohle může dopadnout? V dobrodružném dramatu, které vstoupí do kin v lednu 2025, se objevují Robert Pattinson, Steven Yeun, Mark Ruffalo, Toni Collette nebo Naomi Ackie.

V traileru Mickey 17 se představí Robert Pattinson znovu, znovu, znovu a znovu

Ukázku má i drama Small Things Like These. To se inspiruje stejnojmennou knihou autorky Claire Keegan. Příběh se odehrává během Vánoc roku 1985, kdy oddaný otec Billy Furlong objevuje překvapivá tajemství, která ukrývá místní kostel, i šokující pravdy o svém životě. Premiéru má film naplánovanou na letošní listopad.

Od loňského roku jsou Gremlini zpátky – a to na Maxu a v animované podobě. Druhá řada seriálu Gremlins: Tajemství Mogwaiů vstoupí na platformu už 3. října, a tak nabídla první spot. Desetidílná série má navazovat na děj z první řady.

A druhý klip tu je k hororu Heretic. Scenáristické duo Scott Beck a Bryan Woods, které stojí za Tichým místem nebo sci-fi 65, se tentokráte pouští i do režie. Snímek Heretic se zaměřuje na dvě mladé misionářky, které se dostávají do pasti, když zaklepou na dveře ďábelskému panu Reedovi. Když zůstanou uvězněny v jeho domě, musí se obrátit ke své víře, aby zůstaly naživu. Jako záporák pan Reed se tu objevuje Hugh Grant, pro kterého to je první hororová role. Snímek studia A24 má plánovanou premiéru na letošní listopad.

Na závěr jedna domácí zpráva. Do Prahy zavítal Kevin Spacey. Ten se objevil jako nečekaný host na koncertě zpěváka Jana Smigmatora v Malostranské Besedě, kde zazpíval hity Franka Sinatry jako například That’s Life.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací