Pohádka Pyšná princezna v animované podobě se představuje trailerem

Pohádka inspirovaná předlohou Boženy Němcové znovu ožívá.

„Zavaž mi střevíček!“ Tuto nesmrtelnou větu nám do paměti vryla herečka Alena Vránová, když jako princezna Krasomila „prosila“ o tuto malou službu zahradníka/krále Miroslava (Vladimír Ráž). Nyní oblíbená pohádka Pyšná princezna znovu ožívá, a to v animované podobě. Režie se chopili David Lisý a Radek Beran. Krále a princeznu namluvili a nazpívali Marek Lambora a Anna Fialová.

„Je to nové převyprávění více než šedesát let starého hraného filmu animovanými postavami s použitím nejmodernějších technologií. Setkání látky, kterou všichni známe z dětství a je součástí našich vzpomínek, se současnou moderní animací bylo velkou výzvou. Zároveň jsme s radostí použili některé ikonické momenty původního filmu. Například jízdu na kládě, šermovací tanec v trámoví, zpívajícího ševce na hranici království, nebo „našli moji rádcové“…“ prozradil režisér a scenárista Radek Beran.

Kromě Marka Lambory a Anny Fialové pohádku nadabovali Aleš Procházka (Maximus), Vasil Fridrich (Jakub), Petr Pospíchal (král), Jaroslava Brousková (chůva), Michal Holan (švec), Radek Škvor (Zlatoslav), Zbyšek Pantůček (Tyčka), Martin Zahálka (výběrčí) a další.

Co nás od 7. listopadu v kinech čeká, naznačuje krátký trailer, ve kterém nechybí ikonická hláška ani několik notoricky známých scén v novém podání.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací