Antonie Formanová, Jiří Langmajer či Vladimír Javorský na premiéře minisérie Dcera národa

Historie ožívá.

Cristina Groșan a Matěj Chlupáček natočili první seriál vlastní tvorby společnosti CANAL+ v České republice. Moderně stylizovaná minisérie Dcera národa s Antonií Formanovou v hlavní roli se představila prostřednictvím slavnostní premiéry v kině Lucerna. Na speciální projekci dorazila nejen Zdeňka Havlíčková, ale i František Ladislav Rieger, Alois Pravoslav Trojan, Václav Robert Kounic, teta Pujmanová a mnozí další.

Tedy, do kina v centru Prahy zavítali a po červeném koberci se prošli jejich herečtí představitelé, a to Antonie Formanová, Jiří Langmajer, Martina Jindrová, Vladimír Javorský, Daniel Kadlec, Vojtěch Machuta, Jakub Jelínek, Jana Stryková, Igor Chmela, Mark Kristián Hochman či Eliška Křenková.

Příběh minisérie je inspirován osudem Zdeňky Havlíčkové, dcery slavného českého spisovatele Karla Havlíčka Borovského. Dcera národa je příběhem romantické lásky mladé dívky, jejíž touha po svobodě a vlastním osudu se odehrává na pozadí českých dějin 19. století, kdy vznikala česká společnost.

„Pro první projekt vlastní tvorby společnosti CANAL+ v České republice jsme záměrně zvolili moderně pojatý dobový příběh Dcery národa, který v mnoha aspektech rezonuje s dnešní dobou. Proto nás těší, že hlavní role se ujala talentovaná herečka mladé generace Antonie Formanová a že tvůrci zpracovali historické téma v současných trendech seriálové tvorby,“ uvedla producentka Lada Dobrkovská za společnost CANAL+. Dcera národa se natáčela v České republice, a to od poloviny prosince 2023 do února 2024.

Jak to na slavnostní premiéře vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací