Na TK k muzikálu Lotrando a Zubejda se sešli tři Lotrandové, a to Strach, Komínek a Peroutka

Pohádkové představení pro děti i dospělé.

V pražském Divadle Broadway proběhla doslova pohádková tisková konference, protože se s novináři setkali tvůrci a herci/zpěváci z připravovaného muzikálu Lotrando a Zubejda. Filmovou pohádku z roku 1996 a divadelní představení spojuje hned několik jmen v čele s Karlem Smyczkem a Jiřím Strachem.

Český režisér Karel Smyczek i nadále zůstává na tvůrčí straně. Ovšem Jiří Strach roli změnil. Před téměř třiceti lety jsme mu mohli fandit jako ústřednímu Lotrandovi. Nyní se chopil režie. Během setkání s novináři se Jiří Strach svěřil, že je to jeho první divadelní režie a cítí velkou nervozitu a zodpovědnost. Vrací se i Ljuba Krbová, a to opět jako La Mad. Alternovat se bude s Ivanou Jirešovou a Veronikou Žilkovou.

Jako Lotrando se představí Milan Peroutka a Jan Komínek, který je Lotrandovi v podání Jiřího Stracha opravdu velmi podobný. Zubejdu ztvární hned tři herečky, a to Michaela Pecháčková, Nelly Řehořová a Leila Selyshcheva. Milan Peroutka a Nelly Řehořová setkání okořenili duetem Nám se stalo něco překrásného.

Odhaleno bylo i obsazení ostatních rolí muzikálu Lotrando a Zubejda, a to David Suchařípa, Jakub Kohák (starý Lotrando), Pavel Nový, Petr Štěpánek (Sultán), Petr Čtvrtníček, Václav Svoboda (Lustig), Tomáš Matonoha, Michal Novotný (Drnec), Pavlína Ďuriačová, Dita Hořínková (Drncová), Michal Kavalčík, Rudolf Kubík, Bořek Slezáček (Vincek), Bronislav Kotiš, Martin Sobotka (Hálí), Vojtěch Flígr, Jiří Šup (Belí), Martin Schreiner, Petr Šudoma (Zelí), exotická dívka (Kateřina Marie Fialová, Leila Selyshcheva), Ondřej Bábor, Ladislav Spilka (Jánošík) a Oldřich Kříž, Rudolf Kubík (Převor).

Po ukončení tiskové konference se herci a zpěváci přesunuli na povinné měření, aby se mohlo začít pracovat na kostýmech. Jejich autor, Petr Kolínský, dokonce několik náčrtů ukázal. Premiéra představení je naplánovaná na únor 2025.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

(Foto: Červený koberec)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací