Startuje Young Film Fest zaměřující se na nejlepší evropskou krátkometrážní tvorbu pro děti a mládež

Pozvání přijali Heleen Rouw, Janek Rubeš a další.

Již ve středu 25. září startuje 8. ročník Mezinárodního filmového festivalu Young Film Fest. Na návštěvníky festivalu čeká celých pět dnů zaměřených na nejlepší evropskou krátkometrážní tvorbu pro děti a mládež.

Diváci v rámci festivalového programu mají možnost rozvíjet kritické myšlení prostřednictvím metodické kritické reflexe a workshopů, které se zaměřují na střih a manipulaci obrazu, tvorbu s využitím umělé inteligence, hudbu a význam dalších nástrojů v kontextu umělé inteligence a kritického vnímání audiovizuální tvorby.

V rámci soutěžního programu budeme moci vidět filmy jako Jmenuji se Edgar a mám krávu režiséra Filipa Diviaka, francouzský krátký film Osmého dne, britský snímek Hodnej kluk s Benem Wishawem v hlavní roli či česko-libanonský film Mořská sůl a mnoho dalších. O tom, kdo si odnese Cenu Young Film Festu rozhodnou přímo mladí diváci.

Young Film Fest je festival, který se nebojí jít až na dřeň. Otevřeně diskutujeme o tématech, která jsou vhodná i nevhodná, boříme hranice mezi diváky, lektory a tvůrci. Programy pojímáme tak, jak by si jiní netroufli. Studenti vedou rovnocenné diskuse nejen mezi s sebou, ale i s tvůrci a odborníky, jedná se o opravdu unikátní formát dialogu,“ svěřila se programová ředitelka festivalu Kateřina Šafaříková.

Chybět nebudou ani vzácní hosté. Festival uvítá například Heleen Rouw, ředitelku největšího filmového a mediálního festivalu pro děti a mládež Cinekid, Anne Schultku z iniciativy KIDS Regio, zaměřené na nejlepší evropské dětské filmy či novináře a youtubera Janka Rubeše. 

Těšit se můžeme i na bohatý nesoutěžní program. Ve středu zahájí festival výběr nejlepších krátkých filmů nominovaných na Oscara, v pátek bude představen zcela nový program zaměřený na ženské tvůrkyně v oblasti animace a sobota se ponese ve vážnějším duchu s Fokusem na ženy a ukrajinský filmový průmysl. 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací