Filmové události #39/40: V ukázkách se představili Thunderbolts­*, druhá řada The Last of Us nebo Gladiátor II

Týden plný trailerů.

Na začátek smutná zpráva – opustila nás herečka Maggie Smith. Seriál Přátelé slaví 30 let. Ben Stiller připravuje komedii ze světa pickleballu. Jsou tu novinky ke třetímu Paddingtonovi. Pokračování Odvážné Vaiany má nový plakát. Na Větrné hůrce bude mít remake s Margot Robbie. Marvelovka Thunderbolts* má oficiální trailer. V ukázce se představil i druhý Gladiátor. Je tu také spot ke spin-offu ze světa Johna Wicka. Druhá řada The Last of Us nabídla první klip. A ukázka tu je i k biografii Maria.

#39/24

Hned na úvod tu máme jednu smutnou zprávu: opustila nás legendární herečka Maggie Smith. Zprávu o úmrtí 89leté herečky oznámili její herečtí synové Toby Stephens a Chris Larkin. Smith se proslavila především jako profesorka Minerva McGonagall ve filmech ze světa Harryho Pottera a jako hraběnka vdova Violet Crawley v seriálu Downton Abbey. Kromě toho je Maggie Smith také držitelkou dvou Oscarů za své role ve filmech Nejlepší léta slečny Jean Brodieové a Apartmá v Kalifornii. Objevila se ve snímcích jako je Pokoj s vyhlídkou, Hook, Sestra v akci, Čaj s Mussolinim, Tajemná zahrada, Univerzální uklízečka nebo Báječný hotel Marigold.

Z veselejší stránky pak seriál Přátelé oslavil 30. výročí od své premiéry. Minulou neděli, tedy 22. září, to bylo přesně 30 let od vysílání první epizody tohoto populárního sitcomu. Fanoušci všude po světě tak vzpomínali na nejoblíbenější díly a momenty z pořadu. Přátelé také letos v květnu slavili 20 let od svého ukončení v roce 2004.

Ben Stiller připravuje svůj nový režisérský počin. Sportovní komedie The Dink se má zaměřit na hráče pickleballu a jejich dobrodružství. V uplynulém týdnu bylo odhaleno hvězdné obsazení snímku, které, kromě Stillera, čítá jména jako jsou Jake Johnson, Mary Steenburgen, Ed Harris nebo Andy Roddick (bývalý americký tenista). Více detailů zatím není známo.

S novinkami přišli také tvůrci třetího pokračování Paddingtona. Minulý týden bylo odhaleno, že snímek nesoucí titul Paddington v džungli vstoupí do britských kin již letos v listopadu, do těch českých se dostane až 30. ledna 2025.

Sequel bude mít i disneyovský animák Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa. Ten má naplánovanou premiéru na konci letošního listopadu. Tvůrci pak nedávno zveřejnili nový plakát, na kterém figuruje titulní hrdinka spolu s bohem Mauim.

Klasická novela Na Větrné hůrce bude mít nový remake. V hlavních rolích se tentokrát objeví Margot Robbie a Jacob Elordi. Režie a scénáře se ujme Emerald Fennell, která stojí za oscarovou Nadějnou mladou ženou, thrillerem Saltburn nebo nadcházejícím akčňákem John Wick Presents: Ballerina.

A co by to bylo za týden bez trailerů? Ten uplynulý byl na ně obzvláště bohatý. Ve svém prvním se představila marvelovka Thunderbolts*. Ta dává dohromady antihrdiny jako jsou Bucky, Yelena, US Agent, Ghost, Red Guardian nebo Taskmaster, které vyšle americká vláda na společnou misi. Na film se můžeme v kinech těšit už na začátku května 2025.

Další ukázku nabídl také Ridley Scott ke svému pokračování Gladiátora. To má naplánovanou premiéru na 14. listopad. V Gladiátor II se mají objevit  Paul Mescal, Denzel Washington, Pedro Pascal, Connie Nielsen, Djimon Hounsou a Joseph Quinn.

Je tu i spot k akčňáku ze světa Johna Wicka. Spin-off pojmenovaný John Wick Presents: Ballerina se odehrává po třetím snímku z titulní série a zaměřuje se na Evu Macarro, která podstupuje výcvik u zabijáckých ruských Romů. Hlavní role se zde ujala Ana de Armas a po jejím boku se objeví Norman Reedus, Anjelica Huston, Keanu Reeves, Ian McShane nebo Lance Reddick. Premiéru má film naplánovanou na červen příštího roku.

První klip má druhá řada populárního seriálu The Last of Us. V ní se vrací Joel a Ellie a vrhají se do dalšího dobrodružství v utopistickém světě plném zombíků. Příběh má pak kopírovat děj druhého dílu stejnojmenné videohry. Na streamovací platformu Max má druhá sezóna vstoupit v příštím roce, konkrétní datum zatím ještě nebylo stanoveno.

Do pětice tu je trailer k biografii Maria, která sleduje život a osud operní pěvkyně Marie Callas. V titulní roli se tu objevuje Angelina Jolie, která snímek uvedla i na letošním ročníku Benátského filmové festivalu, v rámci kterého měl premiéru. Na Netflix vstoupí snímek 11. prosinec, ještě předtím však bude k vidění ve vybraných kinech.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací