Substance (2024)

Režie:
Premiéra v ČR: 10. 10. 2024 ()

Synopse: Snili jste někdy o své lepší verzi? Stárnoucí hvězda televizních obrazovek Elisabeth Sparkle (Demi Moore) dostává možnost vyzkoušet zázračnou substanci, díky které může být mladší, krásnější a dokonalejší. Má to jeden háček, musí se dělit o čas. Jeden týden pro ni, jeden týden pro její nové, lepší já, Sue (Margaret Qualley). Každých sedm dní. Dokonalá rovnováha. Snadné, že? Pokud vše dodržíte, co by se mohlo pokazit? Film režisérky Coralie Fargeat je trefnou, ostrou a šokující satirou, která ohromila filmový festival v Cannes a odvezla si Cenu za nejlepší scénář.

Recenze:
Substance je jedním z filmů, které nás donutí položit si otázku, jak daleko bychom zašli, abychom se vyhnuli vráskám a pádu z výsluní společnosti. A vzápětí nám dá krvavou a šílenou odpověď, o které jsme netušili, že ji potřebujeme. V režii Coralie Fargeat se tento sci-fi thriller s hororovou tématikou těla rozprskne na plátno se špinavým, ale poutavým komentářem o standardech krásy, marnivosti a o tom, kam až jsme schopni zajít pro věčné mládí. A kvůli komu vlastně?

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací