11. ročník 3Kino FilmFestu zahájí snímek Jerzy Kulej: Dvě strany vítězství, na závěr Ondřej Vetchý předá cenu

”3Kino FilmFest bude letos větší a odvážnější.“

Již 11. ročník filmového festivalu středoevropského filmu 3Kino FilmFest je za dveřmi. V pondělí 11. listopadu ho zahájí premiéra dramatu Jerzy Kulej: Dvě strany vítězství od proslulého polského režiséra Xaweryho Żuławskiho, které nám přiblíží úspěchy i problémy polského boxera a dvojnásobného olympijského vítěze Jerzyho Kuleje.

V soutěžní sekci budeme moci zhlédnout 17 celovečerních filmů z celého regionu střední Evropy. V porotě usednou scenáristka a redaktorka Elena Kotová, renomovaná polská režisérka a scenáristka Beata Dzianowicz a český režisér Václav Kadrnka. Z vybraných titulů jmenujme například Fentasy (Slovensko), Semmelweis (Maďarsko), Mord (Česká republika, Slovensko), Žena z… (Polsko, Švédsko) a mnoho dalších.

”3Kino FilmFest bude letos větší a odvážnější a rozhodně nejvíce nabitý filmovými zážitky za celou svou historii! Od 11. do 16. listopadu 2024 se diváci mohou těšit na středoevropské snímky, o kterých se bude celý podzim mluvit nejen v Praze,” svěřil se ředitel festivalu Vavřinec Menšl a prozradil, že Ondřej Vetchý přijal roli uměleckého patrona soutěžní části festivalu: „Jeho osobnost a angažovanost ve společenských otázkách skvěle rezonují s tématy, která festival dlouhodobě reflektuje. 3Kino FilmFest není jen o filmovém umění, ale také o osvětě, vzdělávání a připomínání boje za svobodu a lidskou důstojnost.“

V závěru festivalu bude na Ondřeje Vetchého čekat milá povinnost, a to předání Ceny Ústavu pro studium totalitních režimů, která letos poprvé ocení tvůrce nebo díla, jež významně přispěla k boji proti diktatuře a manipulativním technikám. 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací