The Apprentice: Příběh Trumpa (2024)

Režie:
Premiéra v ČR: 31. 10. 2024 ()

Synopse: Příběh o vzestupu mladého Donalda Trumpa k moci díky faustovské dohodě s vlivným pravicovým právníkem a politickým manipulátorem Royem Cohnem.

New York, 70. léta. Donald J. Trump se snaží vymanit ze stínu svého mocného otce a prosadit se na realitním trhu na Manhattanu. Na začátku své kariéry potkává politického stratéga Roye Cohna, který se stane jedním z nejdůležitějších lidí jeho života.

Cohn, vlivný právník, jenž se proslavil odsouzením manželů Rosenbergových za špionáž a vyšetřováním podezřelých komunistů z okruhu senátora McCarthyho, rozpozná v mladém Donaldovi potenciál. Naučí ho, jak získat moc a bohatství pomocí manipulace, zastrašování a médií. Zbytek je historie…

Od oceňovaného íránsko-dánského režiséra Aliho Abbasiho přichází nekompromisní pohled do zákulisí amerického impéria a poutavé zkoumání vztahu mentora a jeho chráněnce, který nakonec změnil svět.

Recenze:
Jak se stal Donald Trump tím, čím je dnes? Na tuto otázku odpovídá snímek The Apprentice: Příběh Trumpa, za kterým stojí režisér Ali Abbasi (Svatý pavouk) a scenárista Gabriel Sherman. Pro Shermana se jedná o celovečerní debut, což však vůbec není znát. Příběh má přímou dějovou linku s jasným poselstvím: zobrazit začátky Donalda Trumpa v 70. a 80. letech a jeho přerod v karikaturu, kterou je dnes.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací